Stal Verbakel

Ruim veertig jaar sieren paarden het bedrijf van de familie Verbakel. Tot 2003 waren de paarden een tweede bedrijfstak naast de varkenshouderij. Toen in 2003 de varkensstallen werden afgebroken, is het bedrijf volledig omgebouwd tot paadenfokkerij, verkoop, pensionstalling en africhtingsstal.

Fokkerij
Stal Verbakel van de familie Verbakel omvat ongeveer vijfentwintig zelf gefokte paarden. Jaarlijks worden er ongeveer drie veulens geboren, die allen op het bedrijf worden grootgebracht. Ze worden zadelmak gemaakt en op wedstrijden uitgebracht. De fokmerries zijn allemaal gekeurd en hebben bijna allemaal zelf in de sport gepresteerd. Om zo goed mogelijke veulens te krijgen, wordt er nauwkeurig gezocht naar de best passende hengsten. Hengsten worden geselecteerd op type, beweging, springcapaciteiten en, niet onbelangrijk, het karakter.

 

Pensionstalling

Stal Verbakel omvat ongeveer veertig pensionpaarden en pony's. De eigenaren kunnen gebruik maken van de vele faciliteiten van Stal Verbakel. Er is een binnenbak, buitenbak, stapmolen, longeercirkel en een springweide. Hier kan iedereen op zijn eigen manier de sport beoefenen. Verder zijn er volop mogelijkheden om buitenritten te maken in het nabijgelegen bosgebied.

 

 

 

 

Stapmolen

longeercirkel

binnenbak