Bed & Breakfast Croy

Gastvrouw
Mieke Keser woont al bijna 20 jaren in het prachtige poortgebouw van Kasteel Croy. Sinds het voorjaar van 2006 stelt zij één van haar kamers beschikbaar voor Bed & Breakfast. Een unieke beleving om eens te overnachten in het uit 1495 daterende poortgebouw van kasteel Croy.
 

Bijzondere sfeer
De gastenkamer bevindt zich op de benedenverdieping van het gebouw en is schitterend ingericht met antiek meubilair. De kamer is geschikt voor twee personen en beschikt over een eigen toilet en douchegelegenheid. Niet alleen de accommodatie mag er zijn. Ook de omgeving van het Bed & Breakfast Croy is prachtig. Gelegen op het natuurrijke Landgoed Croy op nog geen 50 meter van Kasteel Croy, brengt een bezoek aan het poortgebouw meteen een geweldige sfeer en een natuurlijke rust met zich mee. Er zijn volop fiets-, paardrijd- en wandelmogelijkheden aanwezig. Dit maakt deze accommodatie uitermate geschikt voor romantici, rustzoekers, senioren en zakenmensen.
 

Geschiedenis
Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet bekend wanneer kasteel Croy precies is gebouwd. Het is in ieder geval zeker dat Rutger van Erp in 1472 op Strijp een burcht met hoeve bezat. Waarschijnlijk bestond de toenmalige burcht uit de huidige Noord-Zuid gerichte vleugel van het kasteel en de ronde toren op de Noordwesthoek.

In 1477 verkocht Rutger van Erp de burcht aan Jacob van Croy, lid van de beroemde familie Van Croy, behorende tot de Bourgondische hofadel. Aan hen dankt het kasteel en het landgoed haar naam. Jacob van Croy was echter maar zeventien jaar eigenaar. In 1494 verkocht hij het kasteel aan Cornelis I van Bergen. Het is waarschijnlijk deze Cornelis geweest, die het kasteel in zijn huidige omvang heeft laten uitbreiden en ook het prachtige poortgebouw liet bouwen.

Tot in de puntjes…
Na een goede nachtrust is het bij Bed & Breakfast Croy goed ontbijten. Het ontbijt wat Mieke Keser u serveert in de eetkamer van het poortgebouw is tot in de puntjes verzorgd. In overleg is ook een lunch (of lunchpakket) mogelijk. En voor het diner zijn er in de nabije omgeving diverse restaurants aanwezig. Mieke Keser zal er persoonlijk voor zorgen dat alles tot in de puntjes is verzorgd en dat uw verblijf bij Bed & Breakfast Croy er één zal zijn om nooit te vergeten!