Activiteiten

 

 

Wat geweest is:

 10 october 2010       Food Inspiration Day Laarbeek

Op de eerste gemeentelijke Food Inspiration Day  heeft Croy laten zien waar ze voor gaat: The Food Valley of Laarbeek. Op het Kerkplein in Aarle-Rixtel was er een heuse  Hoorn des Overvloeds te zien met een keur van Laarbeekse streekproducten. Van Croy kon men o.a. aardbeien en appels proeven en kok Roel maakte voor iedereen een hap je met groenten, geitenkaas en appelchutney van Croy.

O.I Kers met geitenkaas

 Daarnaast konden geinteresseerden gaan kijken op een zestal bedrijven in Laarbeek waar typische streekproducten geproduceerd of verwerkt worden. Op Croy kwamen ongeveer 150 gasten kijken en proeven van de producten van Tuinderij Croy en Croy Cruyden.

 26 december 2010  Officiele opening van nieuwe  'Bolle Akkerroute'  wandelroute

Na maanden van voorbereiding door Pyriet Plattelandsprojecten en IVN Laarbeek kon op een stralende, witte tweede Kerstdag 2010 de Bolle Akkerroute worden geopend in het bijzijn van een honderdtal belangstellenden. De route van 8 km leidt de wandelaars langs vele prachtige plekjes op Croy en Kruisschot. De route start bij Restaurant 'De Croyse Hoeve' . Hier en in de Croy Streekwinkel kan men een routebeschrijving ophalen.

 28 december 2010   Herdertjestocht  naar de Henricushoeve

In de avond van 28 december werd door Dikkemik weer de herdertjestocht  georganiseerd  vaf de Heemkundekring aan de Bosscheweg in Aarle-Rixtel naar de schaapsstal van de Henricushoeve op Croy.  Gewapend met een lampion gingen de kleuters achter de ster aan, dwars door het sneeuwlandschap van Strijp richting Croy. Daar werden ze onthaald op koek en warme chokolademelk en een mooi Kerstverhaal, en werden enkel kerstliedjes met ze gezongen. Intussen werden de schaapjes geteld, maar er waren helaas nog net geen lammetjes.